Anyanyelvünk évszázadai 10.

2024.03.07.
Anyanyelvünk évszázadai 10.

Az ELTE Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszéke, valamint a tanszék Benkő Loránd Nyelvtörténeti Hallgatói Műhelye – az ELTE Tehetséggondozó Programjának keretében – idén is megrendezi hagyományos hallgatói konferenciáját.

A tanácskozás középpontjában a magyar nyelv története áll. A nyelv történetiségét azonban – a dimenzionális nyelvszemlélet keretében – tágabban értelmezik: a hagyományos értelemben vett nyelvtörténeti témák mellett olyan előadások is szerepelnek a programban, amelyek nyelvszemléletében az idő, a tér és a humán dimenzió közül legalább kettő megjelenik. A konferenciára magyarországi és határon túli magyar, illetve külföldi egyetemek és főiskolák BA-s, MA-s és osztatlan tanárképzésben résztvevő hallgatóit várják.

A jelentkezés feltétele egy 1000 leütéses absztrakt beadása 4–5 felhasznált szakirodalom megjelölésével. A jelentkezési űrlap a következő linken érhető el: https://docs.google.com/forms/d/1-zDinkNK5wQA1871guGWQnjhMcJI8u1A8hycv9h1-B8/edit
Az absztraktok benyújtására ugyanitt van lehetőség.

Beküldési határidő: 2024. május 26.

Plakát