Hallgatói konferencia

Hallgatói konferencia

Hallgatói konferencia

Az ELTE Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszék és a Benkő Loránd Nyelvtörténeti Hallgatói Műhely immár 8. alkalommal rendezi meg az Anyanyelvünk évszázadai hallgatói konferenciát. Ahogyan eddig, idén is változatos témákkal készülnek az előadók.

A konferencia időpontja: 2022. június 10.

Helyszín: ELTE BTK, Kari tanácsterem

A szervezők minden érdeklődőt várnak szeretettel.

Program- és absztraktfüzet

 


 

Az ELTE BTK Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszéke, valamint a tanszék Benkő Loránd Nyelvtörténeti Hallgatói Műhelye – az ELTE Tehetséggondozó Programjának keretében – 2022. június 10-én ismét hallgatói konferenciát szervez „Anyanyelvünk évszázadai 8.” címen. A tanácskozáson hazai és külföldi egyetemek és főiskolák BA-s, MA-s és osztatlan tanárképzésben részt vevő hallgatói tartanak előadásokat.

A konferencia középpontjában a magyar nyelv története áll. A nyelv történetiségét azonban – a dimenzionális nyelvszemlélet keretében – tágabban értelmezzük: a hagyományos értelemben vett nyelvtörténeti témák mellett olyan előadások is szerepelnek a programban, amelyek nyelvszemléletében az idő, a tér és a humán dimenzió közül legalább kettő megjelenik.

Jelentkezési határidő: 2022. május 22.
A konferencia időpontja: 2022. június 10.

Felhívás

Plakát

Jelentkezni az alábbi űrlapon lehet: https://forms.gle/J3e37LjW3f6y8RF88

A konferencia facebookos elérhetősége: https://fb.me/e/39gLf3p99


A korábbi konferenciák anyaga itt érhető el.